(021) 6433-145

Nazad na sve vesti

Vukašin Gikić: TELESNA INTELIGENCIJA

Magistarska izložba crteža – Vukašin Gikić: TELESNA INTELIGENCIJA

Otvaranje: 26. septembar 2013. u 20h

Zbirka strane umetnosti, Dunavska 29, Novi Sad

U četvrtak, 26. 9. 2013. u 20 časova, u Zbirci strane umetnosti, Dunavska 29, otvara se magistarska izložba crteža Vukašina Gikića, akademskog umetnika iz Novog Sada. TELESNA INTELIGENCIJA koja predstavlja završni deo njegovog magistarskog rada na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Milice Kojčić.

Na izložbi je predstavljeno deset crteža velikog formata, na kojima Gikić analizira temu svog rada. Sugestivno i upečatljivo, autor pokazuje visok domet umetničke invencije i crtačke veštine. Novosadska publika imaće priliku da pogleda izložbu do sredine oktobra 2013. godine.

Vukašin Gikić je rođen 17. jula 1979. godine u Novom Sadu. Završio je srednju umetničku školu „Bogdan Šuput“ (1988). Diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu (2003) na odseku za vajarstvo, u klasi profesora Tomislava Todorovića. Na postdiplomskim studijama je na istom fakultetu, na odseku za crtež u klasi profesora Milice Kojčić. Radio je kao asistent na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu. Slobodan je samostalni umetnik. Bavi se multimedijalnim i interaktivnim projektima. Imao je više samostalnih projekata. Svoja dela je izlagao na deset samostalnih i više grupnih izložbi. Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije.

Autori izložbe: Vukašin Gikić, akademski umetnik; mr Jelena Banjac, istoričar umetnosti – viši kustos
Realizacija izložbe: Savo Gvozdenović, Đorđe Lazić
Fotografija: Predrag Uzelac

Muzej grada Novog Sada © 2024.