(021) 6433-145

Назад на све вести

Вукашин Гикић: ТЕЛЕСНА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА

Магистарска изложба цртежа – Вукашин Гикић: ТЕЛЕСНА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА

Отварање: 26. септембар 2013. u 20h

Збирка стране уметности, Дунавска 29, Нови Сад

У четвртак, 26. 9. 2013. у 20 часова, у Збирци стране уметности, Дунавска 29, отвара се магистарска изложба цртежа Вукашина Гикића, академског уметника из Новог Сада. ТЕЛЕСНА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА која представља завршни део његовог магистарског рада на Академији уметности у Новом Саду, у класи професора Милице Којчић.

На изложби је представљено десет цртежа великог формата, на којима Гикић анализира тему свог рада. Сугестивно и упечатљиво, аутор показује висок домет уметничке инвенције и цртачке вештине. Новосадска публика имаће прилику да погледа изложбу до средине октобра 2013. године.

Вукашин Гикић је рођен 17. јула 1979. године у Новом Саду. Завршио је средњу уметничку школу „Богдан Шупут“ (1988). Дипломирао је на Академији уметности у Новом Саду (2003) на одсеку за вајарство, у класи професора Томислава Тодоровића. На постдипломским студијама је на истом факултету, на одсеку за цртеж у класи професора Милице Којчић. Радио је као асистент на Академији уметности Универзитета у Новом Саду. Слободан је самостални уметник. Бави се мултимедијалним и интерактивним пројектима. Имао је више самосталних пројеката. Своја дела је излагао на десет самосталних и више групних изложби. Члан је Удружења ликовних уметника Србије.

Аутори изложбе: Вукашин Гикић, академски уметник; мр Јелена Бањац, историчар уметности – виши кустос
Реализација изложбе: Саво Гвозденовић, Ђорђе Лазић
Фотографија: Предраг Узелац

Музеј града Новог Сада © 2024.