(021) 6433-145

Nazad na sve vesti

MUZEJI SRBIJE, DESET DANA OD 10 DO 10

Nacionalni muzeji Srbije organizuju novu manifestaciju Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10. Manifestacija će trajati od 9. do 18. maja 2015. i obuhvataće čitav niz izložbi i pratećih programa u vidu prezentacija, javnih razgovora i drugih sadržaja, kojima će biti obeleženi važni datumi kao što su 9. maj – Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope, 18. maj – Međunarodni dan muzeja i s njim povezana Evropska noć muzeja, 16. maja.

Reč je o nacionalnoj muzejskoj inicijativi, najvećoj do sada na teritoriji Srbije, za koju se već prijavilo preko 60 muzejskih i srodnih institucija sa preko 70 lokacija koje se mogu posetiti širom zemlje. Cilj akcije je jačanje insititucija zaštite, posebno muzeja, i uspostavljanje kvalitetnije komunikacije sa publikom.

MUZEJ GRADA NOVOG SADA ima tu čast i zadovoljstvo da bude jedan od učesnka ove izvanredne manifestacije. Posetioci će imati priliku u toku tih deset dana da obiđu, kako sedište Muzeja na Petrovaradinskoj tvrđavi, tako i sve naše depandanse: Zbirku strane umetnosti (Dunavska 29, Novi Sad), Zavičajnu zbirku (Patrijarha Rajačića 16, Sremski Karlovci) i Spomen-zbirku Jovan Jovanović Zmaj (Sremska Kamenica). Svi programi tokom trajanja manifestacije biće besplatni, osim za najavljene đačke ekskurzije i grupne turističke posete.

Manifestacija Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10 će se odvijati pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, i uz podršku: Sekretarijata za kulturu i informisanje AP Vojvodina, Uprave za kulturu grada Novog Sada, kao i strukovnih muzejskih udruženja: Nacionalnog komiteta Međunarodnog saveta muzeja i Muzejskog društvo Srbije.

Opširnije informacije o ovoj manifestaciji, kao i sve najnovije vesti o muzejskih programima širom Srbije, možete dobiti na sajtu Narodnog muzeja u Beogradu  http://www.narodnimuzej.rs/vesti-i-dogadjanja/muzeji-srbije-deset-dana-od-10-do-10
Takođe, manifestaciju možete pratiti i na fejsbuk stranici https://www.facebook.com/narodnimuzej.rs?ref=hl

Muzej grada Novog Sada © 2024.