(021) 6433-145

Назад на све вести

МУЗЕЈИ СРБИЈЕ, ДЕСЕТ ДАНА ОД 10 ДО 10

Национални музеји Србије организују нову манифестацију Музеји Србије, десет дана од 10 до 10. Манифестација ће трајати од 9. до 18. маја 2015. и обухватаће читав низ изложби и пратећих програма у виду презентација, јавних разговора и других садржаја, којима ће бити обележени важни датуми као што су 9. мај – Дан победе над фашизмом и Дан Европе, 18. мај – Међународни дан музеја и с њим повезана Европска ноћ музеја, 16. маја.

Реч је о националној музејској иницијативи, највећој до сада на територији Србије, за коју се већ пријавило преко 60 музејских и сродних институција са преко 70 локација које се могу посетити широм земље. Циљ акције је јачање инсититуција заштите, посебно музеја, и успостављање квалитетније комуникације са публиком.

МУЗЕЈ ГРАДА НОВОГ САДА има ту част и задовољство да буде један од учеснка ове изванредне манифестације. Посетиоци ће имати прилику у току тих десет дана да обиђу, како седиште Музеја на Петроварадинској тврђави, тако и све наше депандансе: Збирку стране уметности (Дунавска 29, Нови Сад), Завичајну збирку (Патријарха Рајачића 16, Сремски Карловци) и Спомен-збирку Јован Јовановић Змај (Сремска Каменица). Сви програми током трајања манифестације биће бесплaтни, осим за најављене ђачке екскурзије и групне туристичке посете.

Манифестација Музеји Србије, десет дана од 10 до 10 ће се одвијати под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије, и уз подршку: Секретаријата за културу и информисање АП Војводина, Управе за културу града Новог Сада, као и струковних музејских удружења: Националног комитета Међународног савета музеја и Музејског друштво Србије.

Опширније информације о овој манифестацији, као и све најновије вести о музејских програмима широм Србије, можете добити на сајту Народног музеја у Београду  http://www.narodnimuzej.rs/vesti-i-dogadjanja/muzeji-srbije-deset-dana-od-10-do-10
Такође, манифестацију можете пратити и на фејсбук страници https://www.facebook.com/narodnimuzej.rs?ref=hl

Музеј града Новог Сада © 2024.