(021) 6433-145

Nazad na sve vesti

MANIFESTACIJA MUZEJI ZA 10 U MUZEJU GRADA NOVOG SADA

Dragi posetioci,

Ova nedelja je u znaku Nacionalne manifestacije muzeja koja će se održati u preko 90 muzeja i srodnih institucija  širom Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a koordinira je  Nacionalni komitet Međunarodnog saveta muzeja – IKOM Srbija.

Tema ovogodišnjeg programa je BUDUĆNOST MUZEJA: NOVE IDEJE, NOVE PRAKSE koja je postala aktuelna u novonastalim okolnostima zbog pandemije.

Period za nama stavio je u fokus digitalne platforme i nove vidove oglašavanja i komunikacije sa publikom kao i povećanu aktivnost muzejskih sadržaja i tema na društvenim mrežama.

Tokom sedam dana, od srede 12. do utorka 18. maja 2021. godine, Muzej grada Novog Sada na Petrovaradinskoj tvrđavi, Zbirka strane umetnosti i Zavičajna zbirka u Sremskim Karlovcima radiće svakodnevno za posetioce.

Muzej na Petrovaradinskoj tvrđavi radiće u vremenskom periodu od 9 do 17 časova, dok će u Evropskoj noći muzeja, u subotu 15. maja 2021. godine raditi od 12 do 22 časa.

Zbirka strane umetnosti, Dunavska 29 radiće u vremenskom periodu od 10 do 18 časova, dok će u Evropskoj noći muzeja, u subotu 15. maja 2021. godine raditi od 12 do 22 časa.

Zavičajna zbirka u Sremskim Karlovcima radiće u vremenskom periodu  od 9 do 17 časova.

Tokom predstojećih sedam dana, posetiocima će biti dostupne sledeće stalne postavke i tematske izložbe:

Na Tvrđavi: Građanski život u Novom Sadu od 18. do 20. veka, Šta čini grad…, Veliki ratni bunar, Oružje i vojna oprema iz Prvog svetskog rata-iz zbirki Muzeja grada Novog Sada, Kretanje prostora.

U Zavičajnoj zbirci u Sremskim Karlovcima: Arheološko nasleđe Sremskih Karlovaca, Seoska soba i kuhinja s kraja 19. i početka 20. veka,  Iz istorije Sremskih Karlovaca, Karlovačke gimnazije i Bogoslovije.

U Zbirci strane umetnosti: Legat dr Branka Ilića kao i izložba Lazara Đembera  Senke uspomena koju će publika moći da vidi od subote, 15. maja 2021. godine.

Tokom trajanja manifestacije ulaz u naše objekte biće besplatan, a u cilju mera prevencije i zaštite zdravlja obavezno je nošenje maski kao i međusobna distanca.

Dobrodošli!

Vaš Muzej

Muzej grada Novog Sada © 2024.