(021) 6433-145

Назад на све вести

МАНИФЕСТАЦИЈА МУЗЕЈИ ЗА 10 У МУЗЕЈУ ГРАДА НОВОГ САДА

Драги посетиоци,

Ова недеља је у знаку Националне манифестације музеја која ће се одржати у преко 90 музеја и сродних институција  широм Србије под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије, а координира је  Национални комитет Међународног савета музеја – ИКОМ Србија.

Тема овогoдишњег програма је БУДУЋНОСТ МУЗЕЈА: НОВЕ ИДЕЈЕ, НОВЕ ПРАКСЕ која је постала актуелна у новонасталим околностима због пандемије.

Период за нама ставио је у фокус дигиталне платформе и нове видове оглашавања и комуникације са публиком као и повећану активност музејских садржаја и тема на друштвеним мрежама.

Током седам дана, од среде 12. до уторка 18. маја 2021. године, Музеј града Новог Сада на Петроварадинској тврђави, Збирка стране уметности и Завичајна збирка у Сремским Карловцима радиће свакодневно за посетиоце.

Музеј на Петроварадинској тврђави радиће у временском периоду од 9 до 17 часова, док ће у Европској ноћи музеја, у суботу 15. маја 2021. године радити од 12 до 22 часа.

Збирка стране уметности, Дунавска 29 радиће у временском периоду од 10 до 18 часова, док ће у Европској ноћи музеја, у суботу 15. маја 2021. године радити од 12 до 22 часа.

Завичајна збирка у Сремским Карловцима радиће у временском периоду  од 9 до 17 часова.

Током предстојећих седам дана, посетиоцима ће бити доступне следеће сталне поставке и тематске изложбе:

На Тврђави: Грађански живот у Новом Саду од 18. до 20. века, Шта чини град…, Велики ратни бунар, Оружје и војна опрема из Првог светског рата-из збирки Музеја града Новог Сада, Кретање простора.

У Завичајној збирци у Сремским Карловцима: Археолошко наслеђе Сремских Карловаца, Сеоска соба и кухиња с краја 19. и почетка 20. века,  Из историје Сремских Карловаца, Карловачке гимназије и Богословије.

У Збирци стране уметности: Легат др Бранка Илића као и изложба Лазара Ђембера  Сенке успомена коју ће публика моћи да види од суботе, 15. маја 2021. године.

 

Током трајања манифестације улаз у наше објекте биће бесплатан, а у циљу мера превенције и заштите здравља обавезно је ношење маски као и међусобна дистанца.

Добродошли!

Ваш Музеј

Музеј града Новог Сада © 2024.