(021) 6433-145

Nazad na sve vesti

Izložba: „Senke uspomena“

U okviru Manifestacije Muzeji za 10 u Zbirci strane umetnosti, Dunavska 29, otvorena je izložba Senke uspomena, autora Lazara Đembera. Posetioci će imati priliku da u istoj užuvaju od 15. maja do septembra 2021. godine. U toku trajanja Manifestacije Muzeji za 10 ulaz u Muzej je besplatan.

Izložba Senke uspomena autora Lazara Đembera, akademskog slikara, predstavlja nesvakidaši spoj filmskog i slikarskog platna. Na izložbi će biti predstavljeno 30-ak portreta naših znamenitih umetnika.

Lazar je obdaren talentom za likovnu umetnost, što su još u ranoj mladosti shvatili ne samo njegovi roditelji, već i šira javnost kojoj je još kao dete skrenuo pažnju na nesumnjiv talenat. Njegov životni put bio je već tada predodređen, te je posle osnovne škole upisao Srednju umetničku školu u Novom Sadu, a po uspešnom završetku iste, Akademiju Lepih Umetnosti u Firenci.

Sve je to protkano radom u porodičnoj radionici koja se i danas bavi slikarstvom, ikonopisom i freskopisom. U Firenci je učestvovao na nekoliko kolektivnih izložbi, a misli da je njegov veliki uspeh bio što je uspeo da nauči kolege studente i profesore na Akademiji šta je to freska na platnu.

Danas sa uživanjem radi portrete glumaca koje su gotovo od rane mladosti njegovi nerazdvojni prijatelji, zapravo filmski likovi koje su igrali.

Muzej grada Novog Sada © 2024.