(021) 6433-145

Назад на све вести

Изложбa: „Сенке успомена“

У оквиру Манифестације Музеји за 10  у Збирци стране уметности, Дунавска 29,   отворена је изложба Сенке успомена, аутора Лазара Ђембера. Посетиоци ће имати прилику да у истој ужувају од 15. маја до септембра 2021. године. У току трајања Манифестације Музеји за 10  улаз у Музеј је бесплатан.

Изложба Сенке успомена аутора Лазара Ђембера, академског сликара,  представља несвакидаши спој филмског  и сликарског платна. На изложби ће бити представљено 30-ак портрета наших знаменитих уметника.

Лазар је обдарен талентом за ликовну уметност, што су још у раној младости схватили не само његови  родитељи, већ и шира јавност којој је још као дете скренуо пажњу на несумњив таленат. Његов животни пут био је већ тада предодређен, те је после основне школе уписао Средњу уметничку школу у Новом Саду, а по успешном завршетку исте, Академију Лепих Уметности у Фиренци.

Све је то проткано радом у породичној радионици која се и данас бави сликарством, иконописом и фрескописом. У Фиренци је учествовао на неколико колективних изложби, а мисли да је његов велики успех био што је успео да научи колеге студенте и професоре на Академији шта је то фреска на платну.

Данас са уживањем ради портрете глумаца које су  готово од ране младости његови нераздвојни пријатељи, заправо филмски ликови које су играли.

Музеј града Новог Сада © 2021.