(021) 6433-145

Nazad na sve vesti

Izložba: PRAVO NA MAŠTU

Izložba dečijih radova nastalih tokom kreativnih muzejskih radionica
PRAVO NA MAŠTU

I ove godine, po četvrti put, u Zavičajnoj zbirci u Sremskim Karlovcima biće priređena izložba dečijih radova nastalih tokom kreativnih muzejskih radionica pod nazivom PRAVO NA MAŠTU.
U radu muzejskih kreativnih radionica učestvovali su predškolci i učenici mlađih razreda O. Š. „23. oktobar“ iz Sremskih Karlovaca. Preko 90 različitih kreativnih radionica održano je u Muzeju, tokom kojih su se deca bavila  tkanjem, pačvorkom, izradom magneta, kolaža, cvetova, bicikala, obeleživača, novogodišnjih ukrasa, nakita i drugo. Takođe, održavane su radionice povodom Uskrsa, 8. marta, Ivanjdana… Radionice su pratile i naše muzejske postavke.
Pored dece iz Sremskih Karlovaca radionice su posećivala deca iz Sremske Kamenice, Novog Sada, Kaća, Beograda, a imali smo i decu iz inostranstva koja su bila gosti Sremskih Karlovaca…
Radionice su osmislile i vodile Nevenka Bašić i Ljiljana Pletikosić.

U bogatom programu, pripremljenom za otvaranje izložbe, učestvovaće brojni predškolci i osnovci iz Sremskih Karlovaca, koji su, sa svojim vaspitačicama i učiteljicama, sami i osmislili.
Otvaranje je u ponedeljak 7. oktobra  2019. u 18 sati u Zavičajnoj zbirci u Sremskim Karlovcima, Patrijarha Rajačića 16.

Muzej grada Novog Sada © 2024.