(021) 6433-145

Назад на све вести

Изложба: ПРАВО НА МАШТУ

Изложба дечијих радова насталих током креативних музејских радионица

ПРАВО НА МАШТУ

И ове године, по четврти пут, у Завичајној збирци у Сремским Карловцима биће приређена изложба дечијих радова насталих током креативних музејских радионица под називом ПРАВО НА МАШТУ.

У раду музејских креативних радионица учествовали су предшколци и ученици млађих разреда О. Ш. „23. октобар“ из Сремских Карловаца. Преко 90 различитих креативних радионица одржано је у Музеју, током којих су се деца бавила  ткањем, пачворком, израдом магнета, колажа, цветова, бицикала, обележивача, новогодишњих украса, накита и друго. Такође, одржаване су радионице поводом Ускрса, 8. марта, Ивањдана… Радионице су пратиле и наше музејске поставке.

Поред деце из Сремских Карловаца радионице су посећивала деца из Сремске Каменице, Новог Сада, Каћа, Београда, а имали смо и децу из иностранства која су била гости Сремских Карловаца…

Радионице су осмислиле и водиле Невенка Башић и Љиљана Плетикосић.

У богатом програму, припремљеном за отварање изложбе, учествоваће бројни предшколци и основци из Сремских Карловаца, који су, са својим васпитачицама и учитељицама, сами и осмислили.

Отварање је у понедељак 7. октобра  2019. у 18 сати у Завичајној збирци у Сремским Карловцима, Патријарха Рајачића 16.

Музеј града Новог Сада © 2021.