(021) 6433-145

Nazad na sve vesti

Izložba: „MOJ GRAD 2019. – Pozdrav iz mog grada – crtam ti pismo“

Svečano otvaranje izložbe
MOJ GRAD 2019 – pozdrav iz mog grada

Predškolska ustanova „Radosno detinjstvo“ u saradnji sa Muzejom grada Novog Sada već  šestu godinu za redom organizuje Likovni konkurs MOJ GRAD sa zanimljivim temama i likovno estetskim sadržajima. Kustosi Muzeja, likovni pedagozi i vaspitači su u periodu od marta do maja 2019. godine na različitim lokacijama u gradu, organizovali edukativne i likovne radionice za decu, upoznajući ih na zanimljiv način sa istorijom, kulturom i ličnostima značajnim za naš grad. U edukativnim programima i likovnim radionicama učestvovalo je preko 1000 dece iz 30 vrtića i 40 v-o grupa iz predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ Novi Sad.

Na konkurs je pristiglo preko 2000 radova iz 40 vrtića, 32 osnovne škole, 2 srednje škole i 8 likovnih radionica iz Novog Sada i Srbije. Stručni žiri (Eva Fedi, direktor Centra za likovno vaspitanje, Novi Sad; Marta Buterer Kiš, nastavnik likovne kulture, spoljni pedagoški savetnik; Ljubica Tankosić, likovni pedagog; Danijela Kovačević, strukovni vaspitač; i stručni saradnici za likovno PU „Radosno detinjstvo“ Novi Sad) je za iložbu odabrao 350 radova i dodelio 17 ravnopravnih nagrada za decu i 6 nagrada vaspitačima za najuspešnije kolekcije.

Svečano otvaranje izložbe i dodela nagrada i zahvalnica je 30. maja u 19 časova u centralnoj zgradi Muzeja grada Novog Sada na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Muzej grada Novog Sada © 2024.