(021) 6433-145

Назад на све вести

Изложба: „МОЈ ГРАД 2019. – Поздрав из мог града – цртам ти писмо“

Свечано отварање изложбе

МОЈ ГРАД 2019 – поздрав из мог града

Предшколска установа „Радосно детињство“ у сарадњи са Музејом града Новог Сада већ  шесту годину за редом организује Ликовни конкурс МОЈ ГРАД са занимљивим темама и ликовно естетским садржајима. Кустоси Музеја, ликовни педагози и васпитачи су у периоду од марта до маја 2019. године на различитим локацијама у граду, организовали едукативне и ликовне радионице за децу, упознајући их на занимљив начин са историјом, културом и личностима значајним за наш град. У едукативним програмима и ликовним радионицама учествовало је преко 1000 деце из 30 вртића и 40 в-о група из предшколске установе „Радосно детињство“ Нови Сад.

На конкурс је пристигло преко 2000 радова из 40 вртића, 32 основне школе, 2 средње школе и 8 ликовних радионица из Новог Сада и Србије. Стручни жири (Ева Феди, директор Центра за ликовно васпитање, Нови Сад; Марта Бутерер Киш, наставник ликовне културе, спољни педагошки саветник; Љубица Танкосић, ликовни педагог; Данијела Ковачевић, струковни васпитач; и стручни сарадници за ликовно ПУ „Радосно детињство“ Нови Сад) је за иложбу одабрао 350 радова и доделио 17 равноправних награда за децу и 6 награда васпитачима за најуспешније колекције.

Свечано отварање изложбе и додела награда и захвалница је 30. маја у 19 часова у централној згради Музеја града Новог Сада на Петроварадинској тврђави.

Музеј града Новог Сада © 2024.