(021) 6433-145

Nazad na sve vesti

70 godina postojanja „Bogdan Šuput“ škole za dizajn

Škola za dizajn „Bogdan Šuput“ slavi veliki jubilej – 70 godina postojanja.

Ovaj veliki jubilej Škola će obeležiti revijalnom izložbom nekadašnjih profesora škole,  koji su svojim znanjem i iskustvom stvorili veliki fraktal lepote i znanja.

Odlukom Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Škola za dizajn „Bogdan Šuput” određena je za školu od izuzetnog značaja za AP Vojvodinu.

Danas se Škola nalazi u ulici Janka Veselinovića 22, u novosadskom naselju Detelinara. Nastava se odvija u 2500 kvadratnih metara nedavno obnovljenog prostora. Novosađani školu najčešće skraćeno zovu Umetnička, a u njoj danas ima mesta za četiri stotine đaka na  pet obrazovnih profila: grafički dizajn, dizajn enterijera, dizajn tekstila, dizajn ambalaže, likovni tehničar  i odeljenja sa nastavom na mađarskom jeziku.

U proteklih 70 godina iz Škole je izašlo oko 4500 učenika osposobljenih kao proizvodni i kreativni kadar za privredu, ali i za nastavak školovanja na fakultetima likovnih i primenjenih umetnosti, ne samo u zemlji nego i u inostranstvu.

Škola za dizajn „Bogdan Šuput“ ostvaruje svoju dugogodišnju javnu delatnost učešćem na mnogim manifestacijama u zemlji i inostranstvu, sajmovima obrazovanja, učeničkim kolonijama i izložbama.

Svečano otvaranje izložbe biće u sredu, 12. decembra, u 18 časova, u Zbirci strane umetnosti  Muzeja grada Novog Sada, Dunavska 29.

Izložbu će u ime Pokrajinskog sekretrijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, koji je podržao izložbu, otvoriti gospođa Ljiljana Zeljković.

Muzej grada Novog Sada © 2024.