(021) 6433-145

Назад на све вести

70 година постојања „Богдан Шупут“ школe за дизајн

Школа за дизајн „Богдан Шупут“ слави велики јубилеј – 70 година постојања.

Овај велики јубилеј Школа ће обележити ревијалном изложбом некадашњих професора школе,  који су својим знањем и искуством створили велики фрактал лепоте и знања.

Одлуком Скупштине Аутономне покрајине Војводине Школа за дизајн „Богдан Шупут” одређена је за школу од изузетног значаја за АП Војводину.

Данас се Школа налази у улици Јанка Веселиновића 22, у новосадском насељу Детелинара. Настава се одвија у 2500 квадратних метара недавно обновљеног простора. Новосађани школу најчешће скраћено зову Уметничка, а у њој данас има места за четири стотине ђака на  пет образовних профила: графички дизајн, дизајн ентеријера, дизајн текстила, дизајн амбалаже, ликовни техничар  и одељења са наставом на мађарском језику.

У протеклих 70 година из Школе је изашло око 4500 ученика оспособљених као производни и креативни кадар за привреду, али и за наставак школовања на факултетима ликовних и примењених уметности, не само у земљи него и у иностранству.

Школа за дизајн „Богдан Шупут“ остварује своју дугогодишњу јавну делатност учешћем на многим манифестацијама у земљи и иностранству, сајмовима образовања, ученичким колонијама и изложбама.

Свечано отварање изложбе биће у среду, 12. децембра, у 18 часова, у Збирци стране уметности  Музеја града Новог Сада, Дунавска 29.

Изложбу ће у име Покрајинског секретријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, који је подржао изложбу, отворити госпођа Љиљана Зељковић.

Музеј града Новог Сада © 2024.