(021) 6433-145

Nazad na sve vesti

Poseta Gradonačelnika Miloša Vučevića Muzeju grada Novog Sada

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetiće Muzej grada Novog Sada na Petrovaradinskoj tvrđavi, u četvrtak, 3. septembra, u 11 časova. Povod za posetu je otvaranje izložbe „Kretanje prostora“, akademskog vajara Đorđa Lazića Ćapše.

Izložba „Kretanje prostora“ postavljena je u Atrijumu centralne zgrade Muzeja grada Novog Sada na Petrovaradinskoj tvrđavi. Reč je o nesvakidašnjoj ambijentalnoj postavci koja se sastoji od umetničkih instalacija izrađenih od prirodnih materijala, sa već prepoznatljivim autorskim pečatom, u vidu upotrebe prirodnih pigmenata, apstratnih pikturalnih sistema znakova i geometrijskih formi. Vizuelno i tematski generisani u jednu celinu, pomenti elementi sugerišu višedimenzionalnu kompleksnost prostora.

Koncept izložbe predviđa da svaki posetioc pojedinačno boravi u ovom specifičnom ambijentu, a sa ciljem ličnog doživljaja i interpretacije postavke. Prvi posetioc izložbe biće Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, koji će svojom posetom  simbolično označiti njeno otvaranje za publiku.

Od petka, 4. septembra, izložba „Kretanje prostora“ biće dostupan za publiku, uz pridržavanje mera radi sprečavanja širenja infekcije Kovid 19.

Muzej grada Novog Sada © 2024.