(021) 6433-145

Назад на све вести

Изложба: Тврђава

Драги наши суграђани и посетиоци,
Поводом значајног јубилеја, Музеј града Новог Сада, у уторак, 25. октобра, у 12 часова, у централној згради Музеја на Петроварадинској тврђави, свечано отвора изложбу Тврђава.
У години када се навршава 330 година од почетка изградње Петроварадинске тврђаве, Музеј града Новог Сада приредио је изложбу посвећену динамичним историјским и градитељским процесима и подухватима на овом важном стратешком месту.
Изложба под називом Тврђава конципирана је тако да публици представи континуитет живота, а затим и утврђења на, такозваној, Петроварадинској стени. Поставком је обухваћен веома дуг временски период, од старијег каменог доба па све до краја 18. века. На изложби ће по први пут бити изложени археолошки налази до којих се дошло ископавањима спроведеним током ове године у приземљу зграде Музеја. Поред оригиналних археолошких и историјско – уметничких предмета, изложба је обогаћена бројним илустрацијама, реконструкцијама рађеним на основу историјске грађе и пригодним текстовима.
Изложба Тврђава реализована је уз подршку Завода за заштиту споменика културе Града Новог Сада и Историјског архива града Новог Сада.
Изложбу можете погледати сваког дана, осим понедељка, у периоду од 9 до 17 часова.
Ваш Музеј града Новoг Сада

Музеј града Новог Сада © 2024.