Arhiva

Драги посетиоци и суграђани,

Обавештавамо вас да ће Музеј града Новог Сада на Петроварадинској тврђави бити отворен за посетиоце сваког дана осим понедељка у периоду од 10 до 14 часова.

Због актуелне епидемиолошке ситуације и мера заштите обавезно је ношење маски и рукавица уз обавезно међусобно растојање.

Благовремено ћемо вас обавестити о почетку рада наших депанданаса у Сремским Карловцима, Сремској Каменици и Збирци стране уметности у Дунавској улици.

Са радошћу вас очекујемо,
Ваш Музеј града Новог Сада

Драги посетиоци,

У складу са мерама Владе Републике Србије у циљу спречавања ширења вируса корона, сви објекти Музеја града Новог Сада су затворени за посетиоце.

Док су врата нашег Музеја привремено затворена за публику, позивамо Вас да пратите виртуелне обиласке наших сталних поставки и презентације културне баштине из музејског фонда путем друштвених мрежа-Фејсбук и Инстаграм.

Збирка стране уметности неће радити за посете до 17. марта 2020. због постављања изложбе.

Четврти пратећи програм у оквиру изложбе Дака Поповић – први бан Дунавске бановине, одржаће се у четвртак 27. фебруара 2020. у 19 сати, у Галерији Прометеј, Светозара Милетића 16 у Новом Саду.

У оквиру изложбе биће одржано предавање под називом Слободни зидари у Новом Саду.

Предавач: Јосип Шосбергер.

Трећи пратећи програм у оквиру изложбе Дака Поповић – први бан Дунавске
бановине, одржаће се у петак 21. фебруара 2020. у 19 сати, у Галерији Прометеј,
Светозара Милетића 16 у Новом Саду.

У оквиру изложбе биће одржан програм под називом Дака Поповић: знаменита
личност Новог Сада (ангажовање у ФК Војводина, јавни и приватни живот).

Учествују:
Проф. др Живко Поповић
Др Предраг Вајагић
Др Гордана Петковић
Зоран Колунџија

Подземне војне галерије неће радити у наредном периоду због радова.

Као пратећи програм изложбе сатова „Време је за време“ у Збирци стране уметности (Дунавска 29) 20. фебурара у 18 часова биће одржано предавање посвећено стилском развоју кућних сатова од 15. до 20. века. О типолошким и стилским карактеристима, сменама уметничких епоха у обликовању сатова говориће историчарка уметности Љиљана Лазић, музејска саветница Музеја града Новог Сада. Након изложбе публика ће имати прилику да погледа изложбу која траје до краја фебруара. Улаз на предавање је слободан.

ОБАВЕШТЕЊЕ

 

Обавештавамо наше посетиоце да се концерт ђака Музичке школе "Исидор Бајић", најављен за 12. фебруар, отказује због проглашене епидемије грипа у Војводини. 

Хвала на разумевању!

Pages