Arhiva

Драги наши посетиоци,

Музеј града Новог Сада и Општина Сремски Карловци приредили су изложбу  Карловачки виноградари и винари, у оквиру манифестације Карловачка берба грожђа. Свечано отварање изложбе је у четвртак, 29. септембра 2022. године, у 18 часова у Завичајној збирци у Сремским Карловцима, Патријарха Рајачића 16.

Традиционално, и ове године, изложба је настала као  плод  дугогодишње успешне  сарадње између Музеја града Новог Сада и Општине Сремски Карловаци. На изложби ће бити представљен велики број произвођача грожђа и вина.

Драги наши суграђани и  посетиоци,

Након две величанствене изложбе, Сјај ренесансе и Roma Aeterna, у којима сте имали прилике да уживате у претходном периоду, а које су реализоване захваљујући дугогодишњој успешној  сарадњи између Музеја града Новог Сада  и Италијанског института за културу, велико нам је задовољство да најавимо још једну феноменалну изложбу!

Овај пут угостићемо светски познату  римску Галерију Боргезе.

Поштовани посетиоци,

Обавештавамо вас да од 9. августа 2022. године Збирка стране уметности, Дунавска 29, због предстојећих грађевинских радова, неће радити у наредном периоду.

Хвала на разумевању.

Ваш Музеј

Драги посетиоци,

Обавештавамо вас да у суботу, 06. августа 2022. године, Спомен-збирка Јован Јовановић Змај неће бити отворена за посетиоце.

Видимо се од понедељка, 08. августа 2022. године.

Хвала на разумевању,

Ваш Музеј

Поштовани посетиоци,
Обавештавамо вас да у суботу, 30. јула 2022. године, Завичајна збирка у Сремским Карловцима неће бити отворена за посетиоце.
Видимо се од понедељка, 1. августа 2022. године.
Хвала на разумевању,
Ваш Музеј

Драги посетиоци,
Обавештавамо вас да у суботу, 25. јуна 2022. године, Спомен-збирка Јован Јовановић Змај
неће бити отворена за посетиоце.
Видимо се од понедељка, 27. јуна 2022. године.
Хвала на разумевању,
Ваш Музеј

Поводом значајног јубилеја од проглашења Српске патријаршије, Музеј града Новог Сада приредио је изложбу Стогодишњица од проглашења Српске патријаршије.

У Патријаршијском двору у Сремским Карловцима, у суботу 14. маја 2022. године с почетком у 18 часова, биће уприличено свечано отварање изложбе.

Драги посетиоци,

Ова недеља је у знаку Националне манифестације музеја која ће се одржати у преко 60 градова и места широм Србије под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије, а координира је  Национални комитет Међународног савета музеја – ИКОМ Србија.

 Тема овогoдишњег програма је МОЋ МУЗЕЈА

Током седам дана, од суботе 14. до петка 20. маја 2022. године, Музеј града Новог Сада на Петроварадинској тврђави, Збирка стране уметности и Завичајна збирка у Сремским Карловцима радиће свакодневно за посетиоце.

Pages