(021) 6433-145

Назад на све вести

Позив будућим невестама

Музеј града Новог Сада је, у оквиру изложбе „Хајде, брате, купи свате – српска свадба“, аутора Душанке Марковић, организовао је музејска прела на којима су посетиоци, заједно са домаћинима, припремали девојачку спрему. Припремљени и прикупљени предмети су, као некада, спаковани у дрвени девојачки сандук који је, специјално за ову прилику, израдило Удружење занатлија Новог Сада по узору на некадашње сандуке који се чувају као музејски експонати. Захваљујемо се Удружењу, као и фирмама које су, својим донацијама, обогатили музејски штафир (Сукно, Нумера, Сремунион, Гомекс). Позивамо и друге фирме да нам се придруже у овом подухвату.

Позивају се будуће невесте које желе да овај вредан поклон буде део њихове девојачке спреме да се јаве у Музеј града Новог Сада. Једини услов је да девојка има заказано венчање у току ове године. Будуће младенце могу пријавити родбина и пријатељи. У пријави треба навести имена младенаца, датум и место венчања, као и образложење због чега желе да овај дар добију баш они. Пријаве слати на адресу Музеја са назнаком (за девојачки штафир) или на наведене меилове.

Уручење награде биће на свечаности затварања изложбе у уторак, 18. априла 2017. године што ће бити и медијски пропраћено. Свечаност уручења својим гостовањем улепшаће Тамбурашки ансамбл „Зоруле“.

Адреса: Музеј града Новог Сада
(за девојачки штафир)
Тврђава 4
21131 Петроварадин

Контакт особа: Душанка Марковић, виши кустос, аутор изложбе
Тел: 021/6643-145 или 062/8071984

Музеј града Новог Сада © 2024.